Уряд під час засідання підтримав низку соціальних ініціатив, спрямовані на захист людей у зв’язку з глобальною кризою, спричиненої поширенням COVID-19. Ініціативи торкнулися пенсіонерів, потерпілих на виробництві та родин, у яких є загиблі через війну на Донбасі.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у своєму телеграм-каналі.

Він написав, що всі ініціативи потребують ухвалення змін до бюджету, який зараз доопрацьовуються разом із народними депутатами. Очікується, що наступного тижня буде підтримка бюджету Верховною Радою і тоді вже у квітні розпочнеться виплата разової допомоги.

«Кабмін перерахував розмір щомісячних страхових виплат потерпілим на виробництві та особам, які мають право на страхові виплати у разі смерті потерпілого. Виконання цієї норми передбачене законодавством. Так, Уряд ухвалив рішення встановити коефіцієнт перерахунку з 1 березня 2020 року в розмірі 1,11», – написав Шмигаль.

Також вказується, що допомогу можуть отримати родини тих, хто загинув в АТО.

«Кабмін підтримав пропозицію виділити Мінветеранів 26,5 млн грн для виплати разової грошової допомоги членам сімей осіб, які загинули в АТО, та людям, що стали особами з інвалідністю під час участі в зазначеній операції», – йдеться в повідомленні.

За його словами, урядом було підтримано ініціативу президента щодо підтримки пенсіонерів та інших вразливих верств населення у зв’язку з глобальною кризою, спричиненої поширенням COVID-19. Також було перераховано

Він указав 3 основні пункти, які вимагають швидкого реагування:

«Встановлення з 1 квітня щомісячної виплати в розмірі до 500 грн пенсіонерам, що старші 80 років і розмір пенсії яких не перевищує 9 205 грн; визначення порядку виплати разової допомоги у сумі 1000 грн для пенсіонерів, розмір пенсії яких не перевищує 5000 грн, а також деяким вразливим категоріям осіб; проведення індексації пенсій з травня на 11%. Середній розмір підвищення становитиме 260 грн», – написав прем’єр-міністр.

(оновлюється)