Проєкт передбачає побудову 40 амбулаторій та центрів первинної медико-санітарної допомоги у сільській місцевості. У тому числі, у прифронтових регіонах України.

Про це повідомила заступниця міністра охорони здоров’я Світлана Шаталова під час брифінгу.

Зазначається, що Німеччина виділила 14,5 мільйонів євро на фінансування побудови амбулаторій та центрів первинної медичної допомоги у сільській місцевості прифронтових регіонів України.

«МОЗ спільно з Українським фондом соціальних інвестицій перейшли до фази імплементації інфраструктурного проєкту розвитку первинної медичної допомоги. Донором є уряд ФРН. Сума виділених коштів 14,5 мільйона євро», – розповіла Шаталова.

За її словами, проєкт передбачає побудову 40 амбулаторій та центрів первинної медико-санітарної допомоги у сільській місцевості Дніпропетровської, Харківської областей, а також контрольованих Україною частинах Донецької та Луганської областей.

«За рахунок реалізації цього проєкту покращиться доступ жителів сільської місцевості до медичних послуг. Також варто наголосити, що на об’єктах, побудованих в межах проєкту, будуть реалізовані принципи енергоефективності», – додала Шаталова.