В ніч з 17 на 18 березня Укрзалізниця припиняє всі міжнародні пасажирські залізничні перевезення. Поки що вказується, що зупинка сполучення продовжиться до завершення періоду карантину, який спричинив спалах коронавірусу COVID-19, але точна відновлення буде відома пізніше, коли уряд ухвалить відповідну установу.

Про це повідомляє міністр інфраструктури України Владислав Криклій на своїй сторінці в Фейсбук.  

На даний час внутрішнє залізничне пасажирське сполучення здійснюється у штатному режимі відповідно до графіка. Продовжуються також міжнародні залізничні вантажні перевезення, згідно рішення уряду.

Міністр інфраструктури вказує, що Укрзалізниця вживає заходи з протидії занесенню і поширенню в Україні нового коронавірусу: регулярно проводиться вологе прибирання та дезінфекція вокзальних приміщень, пасажирських вагонів на шляху прямування та в пунктах обороту. Крім того, додатково проводять щогодинну дезінфекцію в місцях найбільшої концентрації пасажирів.

«Також забезпечено виділення, обладнання і належний стан санітарних тупиків для проведення карантинних заходів на випадок епідемічних ускладнень в поїздах; проведені інструктажі членів поїзних бригад з питань виявлення та профілактики захворювань; на вокзалах облаштовуються приміщення для тимчасової ізоляції хворих з ознаками інфекції», – йдеться в повідомленні.

Крім того, він нагадав про інші обмеження.

«Нагадуємо, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України №288-р з 17 березня закриваються пункти пропуску через державний кордон України міжнародного регулярного пасажирського сполучення (за виключенням низки категорій громадян); тимчасово заборонене перетинання державного кордону на в’їзд в Україну для іноземців та осіб без громадянства (за виключенням низки категорій громадян)», – написано в повідомленні.

Зазначається, що громадяни України можуть подорожувати власним транспортом: пункти пропуску відкриті.