«Опозиційна платформа – За життя» не лише подала понад 3 тисяч поправок до законопроєкту, але й заявляє про те, що на вулиці по всій Україні вийдуть люди та перекриють дороги. Вони наголошують, що народ дав наказ боротися з продажем землі.

Про це заявив народний депутат від «Опозиційної платформи – За життя» Валерій Гнатенко в прямому ефірі телеканалу Newsone.

За його словами, багато українців готові виходити на дороги по всій країні, аби не допустити прийняття законопроекту про ринок землі.

«Народ України дав нам наказ боротися з продажем землі, і ми його виконуємо. Впевнений, що до дня прийняття законопроекту про відкриття ринку землі українці зберуться біля Верховної Ради, на інших площах, в інших містах. Ми регулярно чуємо про те, що люди готуються перекривати дороги, протестуючи проти продажу землі. Впевнений, що масовість таких акцій буде тільки зростати», – заявив він.

Крім того, він додав, що ОПЗЖ внесла понад 3 тисяч поправок до законопроєкту, з яких Рада прийняла одну. Тож вони планують відстоювати кожну з 3 тисяч, але наголошують, що затягуванням розгляду законопроєкту займаються не вони, а влада.

«Поки по законопроекту про відкриття ринку землі розглянуто всього близько 10% поправок з більш ніж 3 тисяч. І тільки одна з них була прийнята Радою. Звичайно, цей процес затягується. Наша фракція «Опозиційна платформа – За життя» виступає проти цього закону. Але якщо ми не можемо його заблокувати повністю, то будемо робити все, щоб його розгляд, принаймні, йшло в рамках регламенту. Ми будемо відстоювати кожну правку, адже цей законопроект принциповий для всіх українців», – додав Гнатенко.

Крім того, він заявив, що землю планують використовувати іноземці для вирощування продуктів не для України, а для жителів своїх країн. І для більшого страхіття, напевно, додав, що вони будуть використовувати ГМО та «знищать нашу землю».

«Через «турборежим» Рада приймає закони з правовими помилками. І ці помилки можуть стати фатальними для нашої країни. Сьогодні багато країн світу чекають прийняття цього закону, щоб скупити українську землю. Там вже створили фонди з цією метою. Враховуючи ситуацію з дефіцитом продовольства по всьому світу, ми отримаємо наступне: іноземці будуть у нас вирощувати продукти для жителів своїх країн. Напевно для підняття врожайності іноземні компанії підвищать відсоток використання ГМО, ніж знищать нашу землю», – видав Валерій Гнатенко.

Нагадаємо. Верховна рада України станом на середу, 19 лютого, розглянула 649 поправок до другого читання законопроекту про ринок землі з 4018 правок. Жодна з розглянутих правок підтримана в залі не була.