Громадянин України, патріот Григорій Сінченко, якого утримують у полоні бойовики НЗФ ОРДЛО, порізав собі вени у Донецькому СІЗО через тортури.

Про це повідомила його мати Тетяна Гулевська Укрінформу.

«Його по-звірячому били, вимагаючи відмовитися від нашого адвоката і підписатися під того, якого вони хочуть. Гриша порізав вени і кров’ю в камері написав протест проти тортур», – сказала Тетяна.

За словами матері, Григорій зараз знаходиться у лікарні при СІЗО. Його утримують в одиночній камері. Вона також додала, що за словами сина, до тортур і побиття причетний слідчий Станіслав Кошевий.

Нагадаємо. 25-річний Григорій Сінченко потрапив у полон 2 грудня 2016 року. Його обвинувачували у партизанській діяльності, незаконному зберіганні зброї, підривах вишки мобільного оператора. У грудні 2017 року під час обміну Сінченко разом з 74 бранцями повернувся до України.

У жовтні 2019-го Сінченка знову затримали «спецслужби ДНР». Тривалий час рідні не знали, де знаходиться Григорій.

У липні цього року двічі полонений український патріот Григорій Сінченко здійснив втечу з катівні так званої «ДНР», де його піддавали тортурам. Бойовики заявили його в розшук і по всіх каналах заявили, що він є гвалтівником дітей.

Близько місяця йому вдавалося переховуватися в Донецьку. Весь цей час на місцевому телебаченні показували фото Григорія зі слідами шрамів та опіків на обличчі, обіцяючи нагороду за його упіймання. Тетяна Гулевська думає, що його здали бойовикам ті люди, до яких він звернувся за допомогою.

Що стосується Станіслава Кошевого, до окупації Донецька він працював слідчим Гірницького РВ м. Макіївки.