Українські військові у Косові обстежують вертолітні майданчики, проводять інженерні роботи та будують вогневі позиції.

Про це повідомив заступник командира національного контингенту майор Мирослав Фрич у коментарі АрміяInform.

Зазначається, що особовий склад українського національного контингенту в Косові виконав низку завдань з інженерного забезпечення на Балканах.

«У вересні 2020 року група розмінування інженерної роти українського контингенту розпочала проводити інженерну розвідку на 45 резервних вертолітних майданчиках з метою виявлення вибухонебезпечних предметів. Майданчики надалі планується використовувати під час безпечної евакуації міжнародних сил KFOR по всій території Косово», – йдеться в повідомленні.

Також вказується, що на даний час обстежено силами українських військових 42 майданчики, а також було виконано завдання з фортифікаційного обладнання та відновлення під’їзних шляхів до військового аеропорту міста Приштина.

«Особовий склад 27-ї ротації й техніку групи розгороджень інженерної роти національного контингенту залучали до робіт з очищення опорних палів мосту через річку Ібардля, запобіганню його руйнування в районі міста Лепосавичі. Серед іншого національний контингент залучали на фортифікаційне обладнання й будівництва бункерів і вогневих позицій для техніки навколо базового табору в населеному пункті Ново Село», – йдеться в повідомленні.

Як пояснив заступник командира національного контингенту, це потрібно для підвищення ефективності відбиття можливого нападу, організації надійної охорони та оборони військової бази. Крім того, завдяки цьому стало можливим збільшення контролю за навколишньою територією.

фото АрміяІнформфото АрміяІнформфото АрміяІнформфото АрміяІнформфото АрміяІнформфото АрміяІнформ

Відповідно до стандартної операційної процедури KFOR і адміністративного Ордера FOMD, у листопаді 2020 року групою розгородження інженерної роти виконано завдання з відновлення ділянки дороги, що на кордоні з Республікою Сербією.

Особовий склад отримав від командира логістичної групи полковника Юргена Ягера нагороди за оперативність, швидке ухвалення рішень на небезпечних напрямках і бездоганну роботу.

Нагадаємо. Операція НАТО в Косово почалася в 1999 році на підставі резолюції Ради безпеки ООН. На цей час в цій місії беруть участь 3600 військових з 19 країн НАТО та 8 держав, які не входять до Альянсу.