З проханням внести зміни до державного бюджету, що стосуються фінансування інформаційних ресурсів, які транслюються в ОРДЛО та Криму, звернулося Міністерство реінтеграції.

Про це повідомив заступник Мінреінтеграції В’ячеслав Землинський, передає «Укрінформ».

«Для нас вкрай важливо, щоб громадяни України, які проживають на тимчасово окупованих територіях Криму, Донецької і Луганської області, отримували якісний український інформаційний продукт. Стосовно компанії каналу ATR – це приватне товариство «Атлант СВ». На сьогоднішній день закон України «Про державний бюджет на 2021 рік» не передбачає безпосереднього прямого фінансування приватної структури. Ми глибоко переконані в тому, що канал ATR повинен отримати підтримку з боку держави. Водночас розподілення цих коштів буде відбуватись в рамках чинного законодавства. Крім того, є ще ряд інших каналів, які до нас звернулись для того, щоб забезпечити мовлення на тимчасово окуповані території», – наголосив він.

За його словами, всі ті мовники, які згадані, мають бути в рівних умовах. Зокрема фінансування теж повинно бути на належному рівні, бо на сьогодні воно менше від того, що просило відомство.

«Користуючись нагодою, прошу парламентарів при перегляді бюджету на поточний рік передбачити додаткове відповідне фінансування», – закликав заступник міністра.