Світ став свідком, як війна в Нагірному Карабасі вкотре показала, що радикальні прориви у виробництві принципово нових матеріалів, а також пов’язані з цим нові військово-безпекові технології приводять до відповідних змін у формах і методах ведення сучасних війн

Про це інформує Управління зв’язків з громадськістю Збройних Сил України.

Зазначається, що 17 листопада в Генеральному штабі Збройних Сил України пройшов І етап науково-практичної конференції на тему: «Вірменсько-азербайджанський військовий конфлікт. Хроніка подій, аналіз та висновки». З огляду на заходи щодо запобігання поширення коронавірусу СОVID-19 конференція відбувається в режимі відеоконференцзв’язку.

У конференції взяв участь начальник Генштабу ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Корнійчук.

«Уже сьомий рік Україна протистоїть російській агресії. Окупаційні війська Росії прагнуть реалізувати стратегію зі знищення нашої незалежності та свободи. Водночас Україна продемонструвала свою суб’єктність, за короткий період відновила свій військовий потенціал та стала бастіоном на шляху агресора, – наголосив Корнійчук у вступному слові.

Він зазначив, що для того, щоб ефективно протистояти реально існуючим та потенційним викликам і загрозам, потрібно ясно усвідомлювати світову картину, розуміти місце і роль нашої боротьби у глобальному вимірі.

«Російська агресія в Україні і міжнародний тероризм є одними із факторів кризи глобальної системи міжнародної безпеки», – зазначив він.

Начальник Генштабу ЗСУ нагадав, що «світ став свідком як війна в Нагірному Карабасі вкотре показала, що радикальні прориви у виробництві принципово нових матеріалів, а також пов’язані з цим нові військово-безпекові технології приводять до відповідних змін у формах і методах ведення сучасних війн».

Під час конференції також обговорювались проблемні питання застосування військ (сил) сторонами конфлікту, тенденції подальшого розвитку форм і способів застосування військ (сил). Крім того, будуть підготовлені обґрунтовані пропозиції щодо врахування передового досвіду в різних аспектах діяльності Збройних Сил України.

За результатами обговорення будуть узагальнені матеріали проведеної конференції та видано збірник актуальних тематичних матеріалів конференції.