Засідання Тристоронньої контактної групи, яке проходило вчора, 30 вересня, призупинялося на 3,5 години через вимогу російської делегації вести аудіо- або відеозапис зустрічі, що не було погоджено з іншими учасниками.

Про це заявив постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк під час засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні 1 жовтня, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.  

«Робота Тристоронньої контактної групи вчора фактично була зупинена на три з половиною години через вимогу російської делегації проводити аудіо- чи відеозапис зустрічі, незважаючи на усталену дипломатичну практику та попередні традиції в ТКГ», – сказав він.

Очільник місії України при ОБСЄ звернув увагу представників іноземних делегацій до блокування Росією продуктивної роботи в ТКГ. Цимбалюк зазначив, що через це ТКГ вкотре не змогла завершити важливу роботу, яка вже давно закінчена на рівні робочих груп.

«Вимоги Росії внести зміни до постанови, прийнятої українським парламентом про проведення місцевих виборів 25 жовтня, є лише приводом – простим виправданням для відмови Росії від імплементації Мінських домовленостей та домовленостей, досягнутих у форматі Нормандської четвірки, в першу чергу Загальних узгоджених висновків від 9 грудня 2019 року», – наголосив Цимбалюк.