Понад 11,5 тисяч осіб взяли участь у тестуванні з української мови та літератури в рамках зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО-2020) в Донецькій області. Серед них є й абітурієнти з ОРДО, яким вдалося завчасно потрапити на вільну територію України.

Про це повідомив голова обласної державної адміністрації Павло Кириленко.  

За його словами, 121 дитина з ОРДЛО змогла прийняти участь у ЗНО з української мови та літератури.

«Тестування пройшло сьогодні в 72 підготовлених пунктах, розташованих у Бахмуті, Волновасі, Добропіллі, Костянтинівці, Краматорську, Кураховому, Маріуполі, Покровську, Селидовому, Слов’янську. Із 15938 зареєстрованих осіб у ньому взяли участь 11597 осіб (72,8%). Із них – 121, які проживають на тимчасово окупованій території», – написав Кириленко на сторінці у Facebook.

Крім того, було організовано підвезення 2,4 тисяч осіб до пунктів тестування.

Очільник ОДА додав, було вжито всіх необхідних заходів щодо безпеки та охорони приміщень, на вході медичні працівники міряли температуру тіла, здійснювали обробку рук дезінфікувальними засобами, а учасники тестування дотримувалися безпечної соціальної дистанції.

Нагадаємо. Основна сесія ЗНО розпочалась 25 червня тестуванням із математики, в Донецькій області в ньому взяли участь 7116 осіб.

Окупанти різко закрили можливість перетинати лінію розмежування, пояснюючи такі дії коронавірусом. Водночас, російська розвідка та аналітики пов’язують такі дії російських маріонеток саме з бажанням дітей, які мешкають на тимчасово окупованій території, вступати до українських вишів.