За попередніми даними, терористи планували акції на території держорганіві на інших стратегічних об’єктах. У тому числі, серед цілей був монумент «Родина-Мать».

На місці події виявлено та вилучено вогнепальну зброю, боєприпаси, хімічні компоненти та уражаючі елементи до СВУ

За даними російського телеграм-каналу «раньше всех. ну почти», спецоперація відбулася в Кіровському районі Волгограда в ніч на 15 жовтня.

«У Волгограді ліквідовані два бойовики, які планували теракти в будівлях держорганів і пожежонебезпечних об’єктах за вказівкою з Сирії. Затримання членів забороненого в РФ угруповання Таухид Валь-Джихад, крім Волгограда, пройшли в Москві, Петербурзі, Уфі та Майкопі», – повідомляють автори каналу з посиланням на власні джерела в ФСБ.

Крім того, з’явилися кадри оперативної зйомки. На відео співробітники ФСБ оглядають лісопосадку в Кіровському районі Волгограда. У схронах знайдено пляшки з рідиною, схожою на Коктейль Молотова, рюкзак з чотирма пачками і магазином патронів, відро з цвяхами і мішки з сіркою і мінеральними добривами, каністри з невідомою рідиною.

На сайті ФСБ РФ вказується, що обох було вбито під час затримання.

«Припинено діяльність міжрегіонального осередку забороненої в Росії міжнародної терористичної організації «Катіба Таухид валь-Джихад», члени якої, вихідці однієї з країн Центрально-Азіатського регіону, планували диверсійно-терористичні акти в місті Волгограді».

Зазначається, що «за адресами проживання радикальних ісламістів виявлено та вилучено вогнепальну зброю, боєприпаси, хімічні компоненти та вражаючі елементи до СВУ, література релігійного характеру, а також карта Волгограда з зазначеними на ній планованими місцями скоєння ДТА».