Багатонаціональні навчання Rapid Trident пройдуть з 13 по 28 вересня на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ поблизу Львова. В них візьмуть участь близько 3,7 тисяч військовослужбовців з 14 країн світу.

У навчаннях приймуть участь військовослужбовці з країн союзників і партнерів. Зокрема, в Україну прибудуть 375 американських військових та цивільних спеціалістів. Своїх представників від США надсилає 101 повітряно-десантна дивізія, Командування спеціальних операцій, Національна гвардія штату Каліфорнія, Сьоме навчальне командування сухопутних військ США.

Навчання Rapid Trident 2018 року пройшли за участі військовослужбовців США, Польщі, Румунії, Данії, Грузії, Азербайджану, Великобританії, Канади, Німеччини, Литви, Молдови, Болгарії та Туреччини.

Нагадаємо. Раніше наші військові провели навчання на Азовському морі, де відпрацьовувались бойові дії Військово-Морських сил та авіації. А в липні Одеська, Миколаївська та Херсонська область приймали натовські навчання  Sea Breeze, в яких взяли участь і українські морські сили.