З самого початку Революції Гідності фейкові заяви про «нацизм та фашизм в Україні» активно просуваються російською пропагандою в інформаційний простір.

З якими цілями це робиться, розповіли в Управлінні стратегічних комунікацій ЗСУ.

Як відзначають в СтратКомі, дезінформаційні повідомлення поширюються через популярні російські та зарубіжні Інтернет-ресурси з високою відвідуваністю. Посилання на ці сайти масово публікуються у соціальних мережах.

«До найбільш тиражованих «новин» про Україну в контексті звинувачень в нацизмі стали повідомлення про «існування в Україні низки неонацистських батальйонів, які толеруються владою» («Азов», разом з його цивільним крилом, та «Misanthropic Division»), ‒ йдеться у повідомленні на сторінці Управління у Фейсбуці.

На думку експертів СтратКома, основні цілі, які переслідує російська пропаганда ‒ виправдати військову агресію проти України, дискредитувати українські національно-визвольні рухи (історичні і сучасні) і добровольчі батальйони, перешкодити постачанню зброї та міжнародному військовому співробітництву України.

Дискредитуючі Україну меседжі у російських пропагандистських ЗМІ про «нацистські» добровольчі батальйони, супроводжуються дезінформацією про «обстріли Україною Донбасу» та іншими пропагандистськими прийомами. Подібні меседжі використовуються для того, щоб перетворити Україну на вигнанця у міжнародних відносинах, констатують у СтратКомі.

Нагадаємо, Управління стратегічних комунікацій було створено в минулому році для протидії російській пропаганді.