Платформа для спілкування, психологічного розвантаження та творчого розвитку жителів громади створена в Станично-Луганській районній центральній бібліотеці.

Про це повідомляє «Зміст».

Зазначається, що кімната психологічного розвантаження призначена для психологічної допомоги вирішення певних проблем, зняття стресу, напруги, гармонізації психоемоційного стану, відновлення фізіологічного та психологічного здоров’я.

Тут можна буде проводити ефективні сеанси за комплексною програмою, що позитивно впливає на психіку людини.

Визначається це наступними факторами:

заняття в кімнаті психологічного розвантаження знижують рівень стресу,допомагають позбутися від безсоння, сприяють повноцінному відпочинку,допомагають встановлювати сили організму,розвивають стресостійкість і рівень адаптованості особистості.

За словами членкині ВГО Українська бібліотечна асоціація Оксани Бояринової, «всі послуги сприяють досягненню Цілей сталого розвитку і покращують якість життя в місцевій громаді».

Платформа працює у форматі групових занять та індивідуальних консультацій, які проводять психолог, консультант і лікар-психіатр.

Крім того, на базі бібліотек в умовах пандемії COVID-19 організована онлайн-приймальня для користувачів, яким потрібна допомога фахівців.

Послуга створена в рамках проекту «Заможні бібліотеки сприяють досягненню Цілей сталого розвитку ООН до 2030 року», який реалізується ГО «ВГО Українська бібліотечна асоціація» за підтримки Програми ООН з відновлення та побудови миру.