Перетин єдиного у Луганській області пункту контролю в’їзду-виїзду на лінії розмежування з окупованими РФ територіями України став трошки комфортнішим. З 16 серпня 2019 року від мосту через Сіверський Донець до КПВВ почав курсувати електрокар. Про це повідомляє Луганська ОДА.

Проєкт щодо поліпшення умов перетину лінії розмежування був реалізований завдяки участі Польового офісу Верховного комісара ООН у справах біженців ООН у місті Сєвєродонецьк. Віталій Комарницький, голова облдержадміністрації, перебуваючи у Станиці Луганській підкреслив, що одним з пріоритетних завдань української влади є допомога у розв’язанні життєвих проблем вимушених переселенців і розширення можливостей для підтримки зв’язків із громадянами України на тимчасово окупованих Росією територіях.

Пан Комарницький висловив подяку представникам УВКБ ООН.

«Щиро дякую нашим надійним партнерам за все, що зроблено для облаштування КПВВ: від будівництва «навісів», під якими люди можуть перепочити, закупівлі інвалідних візочків до оснащення робочих місць прикордонників», – зазначив очільник Луганщини.

А тим часом, з 1 серпня продовжується робота над розмінуванням прилеглої до мосту території. Перший етап звільнення населених пунктів Червоний Деркул, Широкий і Красна Талівка Станично-Луганського р-ну, Нижньобараниківка Біловодського р-ну від вибухонебезпечних предметів уже завершений.

Нагадаємо, що планується зведення тимчасового обхідного мосту через Сіверський Донець на період реконструкції основного.