Представники країни-окупанта вчергове звинуватили Україну у нібито зриві домовленостей.

Про це повідомили в Постійному представництві Російської Федерації при ОБСЄ вчора, 18 листопада, передає «Cxid.info».

Вони заявили, що, «незважаючи на заяви української сторони про проведення зустрічі в нормандському форматі найближчим часом, саміт не відбудеться». І додали, що Україна не виконала зобов’язання, які були погоджені на минулій зустрічі.

«З семи практичних доручень паризького саміту «нормандської четвірки» 2019 роки за минулий рік вдалося реалізувати лише два, і то частково: про заходи на підтримку припинення вогню і обміні утримуваних особами», – заявили в російському представництві при ОБСЄ.

Крім того, додали, що перестрілки на Донбасі тривають і сьогодні, а обмін за принципом «всіх на всіх» далекий від завершення, за стандартом, не згадавши про свою роль у гальмуванні цього процесу та про списки, які передала Україна, не отримавши зворотного зв’язку.

Також окупанти наполягають на процесуальному очищенні вже звільнених осіб і на прямому діалогу з маріонетками Кремля, які представляють ОРДЛО.

«В ході нормандського саміту 9 грудня 2019 року Володимира Зеленського задекларував прихильність повному виконанню Комплексу заходів, в тому числі погодився на прямий діалог Києва з Донбасом. За фактом же Україна ігнорує «ЛНР» і «ДНР» і вимагає в порушення угод контроль над кордоном, військовий контроль над регіоном до проведення виборів і без будь-яких кроків політичного врегулювання», – йдеться в повідомленні.

Крім того, Кремль вказує на необхідність амністії та прийняття постійного законодавства про особливий статус окремих районів Донбасу.

Також Москва вимагає проведення конституційної реформи з відображенням особливостей окремих районів Донбасу в Конституції України.