Нову кримінальну справу за фактом створення «Управлінського центру Свідків Єгови в Росії» порушив Слідчий комітет Росії. В рамках цієї справи вже затримано ряд основних лідерів руху, у 20 регіонах ведуться обшуки.

Про це повідомила представниця столичного управління Слідчого комітету Юлія Іванова, передає «Патріот Донбасу».

«Підставою для порушення кримінальної справи стали матеріали про організацію в Москві діяльності «Управлінського центру Свідків Єгови в Росії» та його структурних підрозділів, визнаних рішенням Верховного Суду РФ екстремістськими організаціями», – сказала Іванова.

Читайте також: Окупанти відкрили 101 адміністративне провадження проти релігійних організацій та їхніх членів у Криму

За версією слідства, в період з червня 2019 року по теперішній час група людей «організувала на території північного сходу Москви роботу місцевого релігійного підрозділу зазначеної організації».

«Конспіративні збори проходили в одній з квартир, розташованій на вулиці Челюскінській, де послідовники вивчали релігійну літературу та відомості, що містяться в інших джерелах інформації, що пропагують вчення Свідків Єгови, і здійснювали інші дії, характерні для даного об’єднання», – сказала Іванова.

Читайте також: Україна в ООН: Окупація Криму привела до грубих порушень свободи віросповідання та розпалювання ненависті на ґрунті релігії

Крім того, заявляється, що вони «схиляли і вербували нових учасників з числа жителів столиці та інших суб’єктів для участі в забороненому релігійному русі».

Однак чому така стандартна для свідків Єгови діяльність сприйнята Слідчим комітетом саме як відтворення Управлінського центру – не пояснюється.

«Слідчими спільно з МВС, ФСБ за підтримки Росгвардіі в Москві і більш ніж в 20 суб’єктах країни проводяться обшуки. Встановлено і затримано ряд організаторів і учасників руху, які будуть доставлені до підрозділу відомства для проведення необхідних слідчих дій», – сказала Іванова.

Порушено кримінальну справу за частинами 1, 1.1, 2 ст.282.1 КК РФ (організація діяльності екстремістської організації), що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років.