Заступник голови парламентської фракції консервативного блоку у Бундестазі Йоганн Вадефул закликав ексочільника уряду Німеччини Герхарда Шредера залишити посади в російських бізнес-структурах на тлі ситуації з отруєнням Навального.

Про це Вадефул заявив виданню Tagesspiegel.

Він зазначив, що продовження співпраці Шредера з Росією означає те, що колишній глава уряду Німеччини «сприймає нелюдську поведінку». І додав, що навіть попри заперечення Москви у відповідальності за отруєння Навального, колишній Герхард Шредер не може ігнорувати це ні політично, ні морально.

«Якщо Шредер все ще має політичну порядність та сприйняття цінностей, то подальша співпраця з компаніями та установами, які залежать від такого уряду, для нього неможлива», – сказав заступник голови парламентської фракції панівної політичної сили.

Йоганн Вадефул наголосив, що колишній канцлер Німеччини повинен негайно відмовитись від своїх обов’язків і посад у Росії.

Варто зазначити, що цю позицію поділяє й депутат Омід Нуріпур.

Водночас сам Шредер не хоче коментувати цю тему, оскільки має контракти на роботу та входить до керівних органів трьох великих російських компаній, які повністю підконтрольні Кремлю («Роснефть» та Nord Stream AG (1 і 2). Крім того, він був і залишається одним з найбільших лобістів Путіна в Німеччині. За свої послуги отримує лише від «Роснефті» 600 тисяч доларів на рік.