Міністерство оборони дійшло висновку, що учасники бойових дій на сході України покидають армію не через те, що зараз відбувається на фронті та взагалі у державі, а через відсутність кар’єрного зростання.

Начебто, саме є основною причиною того, що вони не можуть втримати на службі в армії, тому що не розуміють свого кар’єрного зростання та перспектив на майбутнє.

Саме так в ефірі «Нині вже» на Hromadske заявила заступниця міністра оборони Аліна Фролова.

«У нас за ці роки сформувався цілий пласт людей, які пройшли війну, які є професійними воїнами. На жаль, ми не змогли всіх їх втримати в армії… Люди говорять про нерозуміння свого кар’єрного зростання. Тобто вони не розуміють, що з ними буде завтра, і це дуже сильно демотивує», — розповіла Фролова.

При цьому, вона сказала й ті речі, які дійсно відбуваються в армії, коли мова заходить про призначення. За її словами, військові не розуміють принципів ухвалення рішень про підвищення чи переведення на інші посади. І сказала, що Міноборони має намір це змінити.

«Саме це є завданням, яке треба вирішити насамперед. Те, що називається професійна військова кар’єра, — це наше завдання номер один», — запевнила чиновниця.

Аліна Фролова приводить дані про те, що 60% сержантів перейшли в офіцерство, тому що «не розуміли своєї подальшої кар’єри». Тож тепер у Міноборони планують доукомплектувати сержантський корпус і повернути до армії колишніх військовослужбовців.

«Незадоволення бюрократією, незадоволення кар’єрними перспективами, але лояльність при цьому до армії дуже велика. І ми можемо повернути багато досвідчених людей, якщо ми надамо їм умови, які дадуть їм можливість розвиватися», — додала заступниця міністра оборони.