Заступник міністра економічного розвитку Тарас Качка хотів вмовити членів комісії без проведення засідання підписати небезпечні для України рішення.

У Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства не знають, чи відбулося сьогодні засідання Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі, яка планувала прийняти рішення про недоцільність порушення антисубсидиційного розслідування щодо імпорту в Україну дизельного палива та скрапленого газу походженням з РФ.

Сьогодні, 22 червня, мало пройти засідання Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі, на якому планувалося розглянути скаргу ПАТ «Укртатнафта», ПАТ «Укрнафта» та АТ «Укргазвидобування» про порушення та проведення антисубсидиційного розслідування щодо імпорту в Україну окремих продуктів переробки нафтової сировини (дизельного палива та скрапленого газу) походженням з Російської Федерації. Крім того, мали бути розглянуті звіт і висновки Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства про результати проведення антисубсидиційної процедури щодо імпорту в Україну окремих продуктів переробки нафтової сировини (дизельного палива та скрапленого газу) походженням з Російської Федерації.

«УНІАН», посилаючись на проєкт рішення, повідомляє, що комісія планувала відмовитися від проведення розслідування, відкривши дорогу російській експансії на український паливний ринок.

На даний час день добігає кінця, а на офіційному сайті комісії так і не з’явилося інформації про те, чи відбулося засідання.

Заступник міністра розвитку економіки, перший заступник голови комісії Тарас Качка відмовився відповідати журналістам на питання щодо проведення засідання.

«Я думаю, що варто звернутися в пресслужбу з відповідним запитом, спасибі», – чомусь сказав Качка.

Не прояснила ситуацію і прессекретарка Мінекономрозвитку Олена Солоха, до якої звернулися з аналогічним питанням.

«Зараз, на жаль, не можу сказати. Це, напевно, можна буде уточнити тільки вранці. Немає інформації, на жаль», – відповіла вона.

«У той же час, джерела УНІАН в Міжвідомчій комісії з міжнародної торгівлі повідомили, що згаданий вище заступник міністра Тарас Качка намагався домовитися з членами комісії про підписання ними небезпечних для України рішень без фактичного проведення засідання», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо. 21 січня 2020 року ПАТ «Укртатнафта», ПАТ «Укрнафта» та АТ «Укргазвидобування» подали спільну скаргу щодо впровадження компенсаційних заходів щодо російського субсидованого імпорту дизельного палива та скрапленого газу.

ПАТ «Укртатнафта» також запропонувала скасувати пільги на імпортований з Росії скраплений газ.

18 червня «Укртатнафта» виступила з різкою заявою на адресу «захисників» російського імпорту палива та підкреслила, що національні товаровиробники наполягають на захисті тільки від російського імпорту. В компанії додали, що це не стосується імпорту з Білорусі, Литви, Польщі, танкерних поставок, які здійснюють всі учасники ринку, тож конкурентний ринок і ціни будуть стабільні. Проте відзначили, що факт нелегітимного субсидування виробників у РФ був доведений.