Відкрито кримінальне провадження за фактом оприлюднення в інтернеті персональних даних 500 учасників бойових дій на сході країни.

Про це повідомляється на офіційній сторінці Офісу омбудсмана України у Фейсбуці.

«За результатами вжиття Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини заходів реагування припинено оприлюднення у вільному доступі в мережі Інтернет персональних даних (дати народження, адреси місця проживання, реєстраційного номера облікової картки платника податків, реквізитів паспорта, номеру телефону) близько 500 учасників бойових дій (з-поміж осіб, які залучалися до проведення невідкладних заходів щодо подолання терористичної загрози та збереження територіальної цілісності України) у вигляді переліку заяв про надання їм земельних ділянок у м. Дубно», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що за фактом оприлюднення персональних даних Дубенським відділом поліції Головного управління Нацполіції в Рівненській області відкрито кримінальне провадження за частиною першою статті 182 Кримінального кодексу України «Порушення недоторканності приватного життя» для перевірки щодо законності зберігання, використання, поширення конфіденційної інформації про особу.