ВМС ЗС України оприлюднили відео, яке знайомить з тим, як виглядає патрульний катер «Слов’янськ» типу Island зсередини. Ще три таких катера очікує Україна від Берегової охорони США.

Про це повідомляє «Патріот Донбасу».

Віртуальну екскурсію проводив Микита Гречуха – помічник командира патрульного катеру «Слов’янськ». Завдяки віртуальній екскурсії можна ознайомитися з будовою катеру, умовами для екіпажу, озброєння та іншим обладнанням.

Варто додати, що за програмою «Надлишкового оборонного обладнання» Військово-Морські Сили ЗС України отримають ще три катери типу Island від Берегової охорони США: патрульні катери USCGC Ocracoke (WPB-1307), USCGC Washington (WPB-1331) та USCGC Kiska (WPB-1336).

Делегація ВМС ЗСУ оглянула ці катери наприкінці жовтня 2019 року і дійшла висновку, що всі вони перебувають у гарному технічному стані. Наразі на вказаних патрульних катерах проводиться оновлення та модернізація систем.

Роботи мають завершитись у кінці 2020 року, а вже на початку 2021-го вони будуть готові до прийому екіпажів. У цей час очікується старт підготовки українських військових моряків у США, тож Командування ВМС ЗС України запрошує всіх охочих переглянути це відео та долучатись до служби на українському флоті.

Також нагадаємо, що в рамках нового пакету допомоги від США Україна отримає і патрульні катери типу Mark VI.