25 жовтня у Ризі пройшла акція на підтримку українських політв’язнів, яких утримує Російська Федерація. Люди з плакатами прийшли до посольства Росії у Латвії, щоб підтримати українських полонених, які вже довгий час знаходяться у тюрмах РФ.

Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook латвійська активістка Тетяна Єлгава (Лазда).

Тетяна подякувала всім, хто прийшов на акцію біля посольства РФ – тих, «кому не байдуже доля політв’язнів українців і кримських татар».

На фотографіях у Фейсбук можна побачити, що присутні тримали в руках плакати з портретами фігурантів кримських «справ Хізб ут-Тахрір», плакатами «#StopRussianAgression», «Латвія та Україна разом», «Ми з вами», «Свобода і справедливість для кримських татар», «Росія вбиває» тощо.

Нагадаємо. Українська омбудсмен наводить дані щодо утримання щонайменше 110 громадян України на території Росії та в анексованому Криму.

Лідери кримськотатарського народу неодноразово вказували на переслідування та арешти кримських татар на півострові з боку російських силовиків під керівництвом Росії. Наймасовішими арештами та судовими процесами можна назвати саме процеси у так званій «справі Хізб ут-Тахрір».