Чотири роки тому, 20 липня, загинув журналіст Павло Шеремет. Сьогодні вшанували його пам’ять і відкрили невеликий меморіал на згадку про нього на розі вулиць Богдана Хмельницького та Івана Франка у Києві, тобто, неподалік місця його загибелі.

Відкриття цього пам’ятного знаку відбулося у рамках акції на вшанування пам’яті Шеремета, повідомляє Укрінформ.  

На місці загибелі Шеремета зібралося кілька десятків осіб, серед яких його друзі й колеги.

«Так сталося, що його з нами сьогодні нема. Сьогодні особливий день, бо ми відкриватимемо пам’ятник Павлу як символ незалежної журналістики», – сказав друг Шеремета Геннадій Чижиков.

«Цей пам’ятник вийшов дуже світлим, дякую багатьом людям, насамперед скульптору Назару Білику, а також Віталію Кличку. (…) Мені образливо, що і через 4 роки ми не знаємо, хто це зробив, але я впевнена, що рано чи пізно ми дізнаємося», – зазначила головний редактор «Української правди» Севгіль Мусаєва.

Меморіал має вигляд неоднорідного білого листа десь два метри заввишки, на якому посередині курсивом написано «Павло Шеремет».

Після відкриття меморіалу тут продовжилася акція на вшанування пам’яті журналіста. Також тут присутній екснардеп Мустафа Найєм і його брат, юрист Масі Найєм, адвокат підозрюваного у справі щодо вбивства Шеремета Андрія Антоненка Станіслав Кулик та інші. А деякі з присутніх одягнені у футболки «Хто вбив Павла?».

Неподалік встановленого пам’ятника негучно лунає музика, яку любив Шеремет, зокрема гурту «Dire Straits», а небайдужі громадяни несуть квіти і ставлять тут лампадки. Біля квітів також встановили табличку з фото Шеремета і надписом «Хто вбив Павла?».

Нагадаємо. Журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року в Києві внаслідок вибуху автомобіля.

12 грудня 2019 року міністр МВC Арсен Аваков за участю президента Володимира Зеленського на брифінгу повідомили про підозру п’ятьох осіб: медсестри одного з парашутно-десантних батальйонів Яни Дугарь, лікарки й волонтерки Юлії Кузьменко, музиканта й добровольця Андрія Антоненка, добровольців Владислава та Інни Грищенко.