В окупованому Росією Криму пройшли чергові обшуки у кримських татар в Нижньогірському та Радянському районі півострова, а також у Судаку. Затримано чотирьох людей, серед яких багатодітний батько – журналіст «Кримської солідарності» Айдер Кадиров. У нього вилучено український паспорт.

Про це повідомляє Кримська солідарність.

Наразі відомо про чотирьох кримських татар, яких затримали та відвезли до будівлі управління ФСБ в Сімферополі.

село Розливи. Айдер Кадиров (кореспондент «Кримської солідарності», кореспондент видання «Грани.ру»).місто Судак. Рідван Умеров (активіст).селище Сонячна Долина. Айдер Аблякімов, (активіст).смт. Радянський. Енвер Топчі (1991 рік народження).

Захист здійснюватимуть:

Айдер Кадиров – адвокат Ладін ОлексійЕнвер Топчі – адвокат Авамілева ЕмінеАйдер Аблякімов – адвокат Шабанова СафієРідван Умеров – адвокат Марлен Халіков.

Дружина кримськотатарського активіста Айдера Кадирова з Нижньогірського району повідомила, що в будинку обшук не проводився, але у чоловіка забрали український паспорт, а самого його відвезли до Сімферополя на допит.

⚡️КОММЕНТАРИЙ СУПРУГИ ЖУРНАЛИСТА «КРЫМСКОЙ СОЛИДАРНОСТИ» АЙДЕРА КАДЫРОВА ОБ ОБЫСКЕ В ИХ ДОМЕ

Опубліковано Крымская солидарность Неділя, 30 серпня 2020 р.

За її словами, люди в масках приїхали до будинку о шостій годині ранку й стали стукати в двері. Коли силовики потрапили в будинок, вони зачитали протокол і стали обходити кімнати.

«Вони стали питати чоловіка чи знає він якогось Дададжонова Уміджона, протокол був на нього, його звинувачують за статтею 205,5, частина друга. Запитали у нього паспорт, російського паспорта у нього не було, тому що ми здали документи, був український паспорт. Вони взяли український паспорт, забрали телефон. Вони сказали, що просто допитають його і відпустять», – розповіла жінка.

За її словами, Айдер Кадиров є батьком 4 дітей, старша дитина – інвалід дитинства, у самого чоловіка – цукровий діабет.