Прикордонники Краматорського загону затримали громадянина України, який «служив» у НЗФ. Він може бути позбавлений волі на строк від 3 до 8 років.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.  

Зазначається, що прикордонники Краматорського загону отримали інформацію від співробітників оперативних підрозділів ДПСУ зі складу Об’єднаних сил і після перевірки затримали громадянина України 1988 року народження.

«В ході перевірки встановлено, що в 2014 році цей громадянин проходив службу в одному з підрозділів незаконних збройних формувань так званої ДНР. Виконував завдання з огляду транспортних засобів та перевірки документів на блокпосту, розташованому біля будівлі Краматорської міської ради, де на той час розташовувалося керівництво терористичних угруповань», – йдеться в повідомленні.

Наразі за даним фактом до Краматорського відділу Національної поліції направлено повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення, відповідальність за яке передбачена ч. 2 ст. 260 кримінального кодексу України «Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань або участь у їх діяльності». Відомості внесено до ЄРДР.

Він може бути позбавлений волі на строк від 3 до 8 років.