Заява Нікола Пашиняна про підписання угоди щодо припинення війни в Нагірному Карабаху викликала протести у столиці Вірменії. В Єревані протестуючі побили спікера парламенту Вірменії Арарата Мірзояна.

Про це повідомляють ЗМІ Вірменії.

«Протестувальники увірвалися в будівлю уряду Вірменії після заяв про домовленості щодо Карабаху», – йдеться в повідомленні.

Судячи з трансляцій місцевих ЗМІ у Телеграм-каналах, протестувальники б’ють скло на першому поверсі. Також на площі перед урядом чути звуки, схожі на постріли.

Окрім того, повідомлялось про те, що частина протестувальників попрямувала до будинку Пашиняна. У той же час, деякі ЗМІ пишуть, що Пашинян вилетів до Сочі російським літаком.

Також відомо, що в Єревані після опівночі 10 листопада протестуючі побили спікера парламенту Вірменії Арарата Мірзояна. Його автомобіль зупинив натовп розлючених громадян, охорона не змогла захистити Мірзояна. На вулицях дуже багато правоохоронців, однак вони не можуть нічого зробити з великою кількістю людей.

О 2:30 ночі Пашинян в прямому ефірі у Фейсбуці заявив, що був змушений піти на нинішній крок щодо Карабаху.

Нагадаємо. Прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив про підписання угоди з президентами Росії та Азербайджану про припинення бойових дій в Нагірному Карабаху.

«Я підписав заяву про припинення війни в Карабаху з президентами Росії та Азербайджану… Я прийняв це рішення у результаті глибокого аналізу воєнного стану й оцінки людей, які найкращим чином володіють ситуацією», – зазначив глава уряду Вірменії в Фейсбуці.