В окупованому Донецьку підірвали вежу зв’язку нелегального мобільного оператора «Фенікс». Про це повідомляє один з сепаратистських каналів в Телеграм.

«За нашою інформацією в результаті диверсії (вибуху) у Пролетарському районі Донецька пошкоджена вишка зв’язку оператора «Фенікс», – написано в повідомленні.

Трохи пізніше пропагандист так званої «ДНР» Данило Безсонов підтвердив повідомлення анонімного користувача «Телеграм».

«Близько 10 ранку в Пролетарському районі Донецька противником була здійснена диверсія – підірвана одна з веж стільникового зв’язку «Фенікс». Жертв серед мирного населення немає. Правоохоронні органи працюють на місці події», ­– повідомив пропагандист.

Фейкове, як і сама «республіка», «міністерство зв’язку» попередило жителів Донецька про те, що в результаті підриву базової станції «Фенікс» в Пролетарському районі Донецька можлива деградація сервісів мобільного зв’язку».

Нагадаємо. Оператор мобільного зв’язку «Фенікс» було створено окупаційною владою так званої «ДНР» на базі пограбованого обладнання українських компаній «Київстар» і «Лайф». Він має обмежений функціонал і схильний до частих аварій. Кожного разу будь-які проблеми з роботою «Фенікса» списуються на роботу українських «ДРГ».