Фейкова «республіка» не планує перетворювати тимчасові пункти контролю на лінії розмежування з вільною частиною території на постійні. Але не тому, що розуміють свою власну «тимчасовість», а через свої мрії отримати всю Донецьку область і вже на її кордонах побудувати стаціонарні споруди.

Про такі поставлені «главою «ДНР» задачі розповів так званий «міністр доходів і зборів «ДНР» Євген Лавренов.

В інтерв’ю журналістам повідомив, що стаціонарні, тобто постійні прикордонні пости ДНР, будуть побудовані тільки після виходу на межі Донецької області.

Зокрема він сказав, що Пушилін поставив задачу обладнати сьогоднішні споруди так, щоб було зручно людям перетинати кордон, але все «по можливості». А витрачати великі кошти на будівництво нових, тим більше, постійних споруд, вони не вважають за потрібне, тому що… кордон зараз не там, де повинен бути. Мовляв, оскільки вони вважають межами своєї фейкової «республіки» всю Донецьку область, то й КПВВ повинні бути на межі «ДНР» з Україною саме по лінії того, що вони вказали в своєму «законі».

«Проблеми є, але це можна пояснити. Наприклад, прикордонно-митні пункти контролю з Україною тимчасові, оскільки ми вважаємо межами «ДНР» кордони Донецької області. І з одного боку, ми повинні забезпечити нашим громадянам комфортні умови переміщення через кордон, з іншого – будь-які капітальні вкладення несуть додаткові витрати з бюджету. Коли ми вийдемо на наші законні кордони, ми будемо говорити про формування постійних стаціонарних прикордонних постів», – заявив представник угрупування Лавренов.

Нагадаємо. Напередодні зустрічі у Мінську «нормандської четвірки» так звані «депутати народної ради ДНР» прийняли «закон про державний кордон ДНР», згідно з яким межі терористичної республіки закріплюються в межах всієї Донецької області України.

Вони заявили, що при прийнятті такого «закону» не були забуті люди, які проживають на підконтрольних Україні територіях, і що межа визначена по території Донецької області, яка була на період 2014 року. А також чомусь вважають, що протиріч з «мінськими угодами» тут немає.