Представники силових органів Дніпра збираються відкрити кримінальне провадження проти голови осередку ГО «Рух опору капітуляції» ветерана війни з Росією на Донбасі Андрія Денисенка та його побратимів. Вказують на нібито «тероризм» та «підготовку збройного заколоту».

Про це Андрій Денисенко заявив у спеціальному відеозверненні на своїй сторінці.  

Заява: мені та РОКу в Дніпрі обласна влада готує обвинувачення у тероризмі

❗Мені особисто і членам Руху опору капітуляції на Січеславщині готують обвинувачення у тероризмі та підготовці збройного заколоту.Фантазія Зедовбнів Олійника і Бондаренка пішла не далі, ніж в янучар-вілкулоїдів під час Майдану.

Опубліковано Андрієм Денисенком Пʼятниця, 29 травня 2020 р.

За його словами, вже зараз фабрикується кримінальне провадженні, щоб звинуватити у дзвінку про замінування Дніпровської ОДА. Звинувачувати будуть як самого Денисенка, так і інших патріотів.

«Обласна Зе-влада фабрикує кримінальне провадження щоб обвинуватити у дзвінку про мінування патріотів і, зокрема, мене. Раніше голова обласної ради Олійник, який є головним реваншистом в регіоні та особисто керує всією антиукраїнською кампанією, вже заявляв що ми озброєні і начебто ведемо підривну діяльність», – сказав він.

На думку активіста, далі учасникам «Руху» можуть підкинути зброю, боєприпаси, тощо…

«Наступним кроком на виконання його замовлення з нашої дискредитації може бути або підкидання зброї, або вибухових речовин чи боєприпасів мені або комусь іншому із активістів Руху опору капітуляції чи його штабу з подальшим обвинуваченням у «тероризмі» або «підготовці збройного заколоту», – зазначив він.

А сьогодні, 30 травня, Денисенко навів нові відомі йому подробиці цієї провокації.

Він підкреслив, що йдеться про «повідомлення про мінування будівлі ОДА у Дніпрі 27 травня, щоби представити терористами, екстремістами і мати привід для незаконного кримінального переслідування»:

1. Чоловік, який дзвонив на 102 і повідомив про закладені ним 17 кілограмів тротилу, заявив під час дзвінку, що обурений зриванням з Медіапростору червоно-чорного прапору і протестує проти президента Володимира Зеленського. При цьому поводився агресивно, нецензурно висловлювався та обіцяв застрелити свого собаку із власного пістолету ТТ. Інформацію про це оприлюднили журналісти «Дніпра оперативного».

2. Затриманий в той же день підозрюваний виявився 32-річним мешканцем села Маяк Солонянського району Дніпропетровської області, який заявляє, що був членом «Правого сектору» (хоч про такого там ніхто не чув), воював, підтримує Рух опору капітуляції, а напередодні дзвінка демонстративно вивісив над власною хатою червоно-чорний прапор і прикрасив фото своєї ФБ-сторінки символікою РОКу.

3. Напередодні «мінування» вказана особа, ім‘я якої я поки не називаю, щоби не бути цинічно обвинуваченим у розкритті таємниці слідства, декілька разів виходила зі мною на зв‘язок у ФБ-месенджері, просячи допомоги у доправленні на акції РОКу в умовах карантину, а в день події і після неї – просто з проханням допомогти.

4. Дзвінок про замінування ОДА здійснено з того самого смартфону та сім-карти, за допомогою яких відбувався контакт зі мною у ФБ-месенджері.

Ветеран російсько-української війни Денисенко підкреслив, що це спланована акція влади та правоохоронців, мета якої – репресії.

«Кожен, хто вміє складати А та Б розуміє, що мова йде про сплановану владою та правопохоронцями злочинну спецоперацію з використанням легендованої агентури, метою якої було не просто зірвати нашу акцію з підняття поруч ОДА червоно-чорного прапору, але почати під прикриттям провокації з мінуванням масштабні репресивні дії проти січеславського РОКу та мене особисто», – наголосив Денисенко.