Цей комплекс є подальшим розвитком відомого вітчизняного комплексу People’s Drone від UkrSpecSystems. У цій версії опціонально збираються реалізувати можливість нести невеликі боєприпаси, що будуть здатні уразити живу силу чи легкоброньовану техніку ворога.

Про це повідомляє Defense Express з посиланням на пресслужбу Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки (ДНДІ ВС ОВТ).

Випробувальна бригада вже розпочала тестування оновленої безпілотної платформи PD-2 і, як зазначається, випробування будуть проходити в три етапи – лабораторний, наземний та власне льотний. Під час проходження цих етапів буде оцінено експлуатаційні, бойові та технічні характеристики українського безпілотника.

Крім того, буде встановлена відповідність отриманих результатів вимогам Збройних Сил України до комплексів «малого» тактичного класу (до якого відноситься ця модель).

Довідка. PD-2 є новим поколінням відомого комплексу, що був розроблений наприкінці 2015 року. Цей безплотний комплекс наразі є найбільшим за розмірами серед БПЛА, що виготовляються в Україні серійно й постачаються ЗСУ.

PD-2, на відміну від першого покоління, має бути забезпечений системою вертикального зльоту та посадки, яка значно розширить можливості використання комплексу та його мобільність. Крім того, тут опціонально збираються реалізувати можливість нести невеликі боєприпаси, що будуть здатні уразити живу силу чи легкоброньовану техніку ворога.

Так, згідно з інформацією від розробника безпілотного апарату, наразі відпрацьовується застосування з PD-2 некерованих боєприпасів, а згодом у планах є оснащення його більш високоточними керованими міні-бомбами.

Нова версія безпілотника вже оснащена сучасною гіростабілізованою платформою українського виробництва, яка дозволяє вести якісне спостереження вдень та вночі на висоті до кількох тисяч метрів.