У планах Міністерства цифрової трансформації є підключення до фіксованого інтернету близько 10 тисяч соціальних об’єктів у 5 тисячах віддалених сіл із сукупним населенням близько 2,5 мільйони українців.

Про це повідомив голова Міністерства цифрової трансформації Михайло Федоров, передає «Зміст».

«Ми продовжуємо активно будувати цифрову державу. Робимо все, щоб під час пандемії у кожного українця була можливість отримати державну послугу онлайн, зробити це швидко та не стояти в черзі. Ми запустили найшвидшу реєстрацію власної справи у світі, зареєструвати ФОП або товариство з обмеженою відповідальністю… Вперше в історії України наше Міністерство провело якісне дослідження і ми реально зрозуміли, які соціальні об`єкти не підключені до фіксованого інтернету. На жаль, їх більше десяти тисяч. У нас є план, як підключити їх у 2021 році», – розповів він.

Він зазначив, що Кабінет міністрів України підтримав пропозицію Мінцифри – закласти у бюджет на 2021 рік 850 мільйонів гривень на підключення соціальних об’єктів до високошвидкісного інтернету в сільській місцевості.

Федоров підкреслив, що йдеться не про додаткові видатки для Міністерства, а про перерозподілення коштів, за які вже проголосував Парламент у першому читанні.

Варто зазначити, що за підрахунками Мінцифри, на сьогодні в Україні не підключено до інтернету 40% шкіл, 92% бібліотек та 37% лікарень. При цьому приблизно 2 тисячі українських шкіл, де навчається понад 180 тисяч учнів, розташовані у населених пунктах, де немає жодного оптичного провайдера. Лише 46% всіх українських сімей мають доступ до швидкісного інтернету. Тож мета Мінцифри – забезпечити покриттям 95% жителів сіл можливістю підключення до швидкісного Інтернету.