У 2020 році Служба безпеки України повідомила про підозру 35 бойовикам терористичної організації «ЛНР», серед яких ватажки незаконних збройних формувань, учасники терористичних і диверсійних груп.

Про це повідомила пресслужба СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Співробітники СБУ встановили п’ятьох осіб, які брали участь у терористичній групі що причетна до обстрілу українських військових 23 липня 2014 року під Лисичанськом. Під час цього обстрілу загинуло четверо воїнів та десять десять військовослужбовців Національної гвардії України отримали поранення.

Оперативниками СБУ було задокументовано злочинну діяльність чотирьох бойовиків «3 мотострілецького батальйону 4 ОМСБр НМ ЛНР», які 26 травня 2018 року здійснили артобстріл позицій ООС у районі Бахмутської траси, внаслідок якого загинули двоє співробітників спецпідрозділу «Альфа» СБУ.

Також були затримані учасники ДРГ, причетні до мінування та підриву мостів у Луганській та Донецькій областях. Наразі про підозру повідомлено п’ятьом бойовикам.

У СБУ повідомили,що у 2020 році набули чинності 10 вироків за участь у терористичній організації та в незаконних збройних формуваннях. Злочинці отримали від 5 до 10 років позбавлення волі.