Ексзаступник міністра тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука заявив, що президент Володимир Зеленський і його команда за рік перебування при владі надали безліч приводів для відкриття кримінальних проваджень. І розповів, якими вони можуть бути у майбутньому.

Так заяву Тука зробив в ефірі «Прямого».

«За цей рік володарювання не тільки сам Зеленський, але і його команда, до якої я зараховую обидва Кабінети Міністрів, надали вже стільки приводів для кримінальних проваджень… Починаючи від порушення законодавства щодо розпуску попереднього скликання Верховної Ради», – сказав він.

На думку експосадовця, проти чинної влади у майбутньому будуть відкриті справи про тиск під час розгляду в Конституційному суді. Він також пригадав і Героса з електроенергією, і про виділені гроші для подолання пандемії коронавірусу, і про проросійсього адвоката Портнова, який зараз намагається відкривати максимальну кількість кримінальних справ проти п’ятого президента Петра Порошенка.

«З моєї точки зору, це зловживання владою з боку президента. Що стосується Кабміну, то окрім ініціатив Геруса щодо електроенергії, там вже величезна кількість запитань щодо фонду по боротьбі з коронавірусом, з якого дерибанять мільярди, понад 30 мільярдів розпорошили.Там вже нароблено стільки, що, повірте, я вже знаю стовідсотково кількість борзих, які готові лише тільки отримати команду «фас» і вже з різних сторін стоять на низькому старті. І такі пусті спроби, як зараз відпрацьовує «Казбек Рашидович» Портнов стосовно Порошенка, – цього не будуть використовувати. Це все маячня. Вони будуть конкретними справами доганяти», – зауважив Тука.