Для відновлення роботи Центру Довженка виділять гроші у розмірі 8,6 млн грн. Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко вже дав розпорядження щодо підготовки подачі документів до Міністерства фінансів на виділення коштів.

Про це міністр Ткаченко повідомив у своєму Фейсбуці.  

Він зазначив, що за результатами наради, яка була присвячена фінансуванню Центру Довженка, вирішили виділити гроші у повному обсязі. І додав, що його відомство «не може бути осторонь».

«Для відновлення роботи Довженко-центру потрібно 8,6 млн грн. Аргументи Івана Козленка щодо цієї суми – обгрунтовані. З одного боку, сума базується на планах центру за 2019 рік, а з іншого – через кризу пандемії та повну зупинку діяльності його доходи від оренди впали на 15-20%. Для центру та його співробітників постало питання виживання, для української культури – збереження спадщини минулого та захист майбутнього. Ми не можемо бути осторонь. Тому як міністр дав розпорядження щодо підготовки подачі документів до Мінфіну на виділення коштів у повному обсязі», – написав міністр.

Ткаченко також зауважив, що паспорт бюджетної програми вже готується і він буде тримати все під контролем.

«Як тільки отримаємо гроші від Мінфіну, перейдемо до визначення поетапної стратегії виходу центру з фінансової кризи. Тримаю це питання на особливому контролі, оскільки підтримка культурних інституцій є для мене однією з пріоритетних», – підкреслив Ткаченко.

Нагадаємо. 28 травня національний центр Олександра Довженка повідомив про настання стану неплатоспроможності, що загрожує цілісності унікального фільмофонду. Цього року Центр взагалі не отримав плановане державне фінансування за бюджетною програмою 1806030 «Державна підтримка кінематографії», що пов’язано із незатвердженням Міністерством фінансів поданого Міністерством культури та інформаційної політики проєкту паспорту програми.