Дві фракції – «Батьківщина» та «Опозиційна платформа – За життя» – мають дещо спільне. Вони обидві працюють в інтересах олігарха Коломойського і просувають його сценарій дефолту та відмови від допомоги МВФ на користь грошей від Росії.

Про це йдеться у повідомленні на сторінці ЦПК у Фейсбук.  

Вказується, що обидві партії об’єднали зусилля не лише у не схваленні закону про ринок землі. Вони обидві не голосували за «банківський закон», який не допускає повернення ПриватБанку колишньому власнику – Ігорю Коломойському.

«Давайте складемо список, що об’єднує «Батьківщину» Тимошенко та проросійську ОПЗЖ Медведчука? Почнемо з того, що вчора вони злилися в єдиному пориві на користь Коломойського – обидві фракції НЕ голосували за «банківський закон» №2571-д, який унеможливлює повернення Привату олігарху – банку, для порятунку якого ми, платники податків, віддали 155 млрд грн», – йдеться в повідомленні.

Крім того, ЦПК нагадала й слова самого олігарха, який хотів налагодити відносини з Росією.

«5-10 років, і кров буде забута. Ми візьмемо у росіян 100 мільярдів доларів. Який найшвидший спосіб вирішити проблеми та відновити відносини? Тільки гроші», – говорив Коломойський.

Тобто, можна не дивуватися тому, що «вона суголосна намірам ексрегіоналів. Та, схоже, і у фракції Тимошенко не проти такого сценарію», – додали у ЦПК.