У Росії кажуть, що «це рішення підтвердило наші найгірші побоювання» та заявляють про «нелегітимність».

Про це повідомляє російський «Інтерфакс».

Представник Росії при Євросоюзі Володимир Чижов назвав незаконними заходи Євросоюзу, прийняті в зв’язку з отруєнням Олексія Навального. На його думку, вводити санкції має право тільки Рада безпеки ООН.

«Це рішення підтвердило наші найгірші побоювання, що відносини Росії і ЄС будуть доведені до найнижчого рівня за останній час», – сказав він.

За словами Чижова, в ЄС не надали ніяких доказів зв’язку потрапили під санкції людей «з цією історією, щоб хоч якось обґрунтувати подібний крок, який в будь-якому випадку є нелегітимним».

Крім того, він стверджує, що санкції були засновані на «треба це просто прийняти на віру» через те, що запропоновані вони були Німеччиною і Францією.

«Зрозуміло, ми розцінюємо ці рестрикції так само, як і всі попередні, – як односторонні незаконні заходи».

При цьому додав, що в світі є тільки одна інстанція, уповноважена вводити санкції, – це Радбез ООН і пообіцяв відповідь Росії у вигляді власних заходів на рішення ЄС.

Нагадаємо. Рішення про санкції за отруєння Навального було прийнято Євросоюзом 15 жовтня. 17 вересня, депутати Європейського парламенту ухвалили резолюцію, в якій закликали посилити існуючі та ввести нові санкції проти Російської Федерації через отруєння опозиціонера Олексія Навального.

У список санкцій включили 6 російських чиновників, а також науково-дослідний інститут органічної хімії.