Голова Верховної Ради Дмитро Разумков спростував твердження про те, ніби фракція пропрезидентської партії «Слуга народу» розвалюється. В інтерв’ю ICTV він заявив, що все це дискусія, а такої великої партії ще не було в історії України.

«Я не думаю, що зараз можна казати про те, що фракція розвалюється. Такої великої фракції ніколи не було в українському парламенті. Станом на сьогодні в нас 252 людини. В такій великій фракції завжди буде дискусія», – сказав він.

Коли ж йому задали питання стосовно предмету дискусії, яка так захитала найбільш велику пропрезидентську партію, то Разумков звинуватив… поліграф. А також висловив сподівання, що факти отримання хабарів депутатами «Слуги народу» не підтвердяться.

«А якщо підтвердиться – то повинно бути покарання. І на це не має впливати Разумков, Смаглюк, Дубінський, Гетманцев, Арахамія, Корнієнко чи хтось інший…», – додав Разумков.

Нагадаємо з чого все почалось. САП порушила кримінальну справу за фактом можливого отримання хабара у розмірі $30 тисяч народними депутатами за голосування на засіданні Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики проти законопроєкту №2047-д про ліквідацію корупційних схем під час оцінки об’єктів нерухомості.

Після цього Голова комітету Данило Гетманцев заявив, що проєкт не було підтримано, бо проголосували лише 5 депутатів «Слуги народу» та вся фракція «Голос».

Президент Зеленський зробив заяву про те, що кожен член згаданого комітету повинен довести свою чесність і пройти перевірку на детекторі брехні.