22 січня у двох столичних аеропортах «Бориспіль» та «Київ (Жуляни)» прикордонники затримали трьох російських політиків. Нікого з них не пустили до України.

Про це повідомляє сайт Держприкордонслужби України.

У повідомленні йдеться про те, що один з них виявився представником провладної політичної партії своєї країни – «Единая Россия» та колишнім мером одного з облцентрів РФ. Прилетів депутат літаком з Лондона у «Бориспіль». І не зміг пояснити мету свого перебування. Прикордонники відправили його у Німеччину.

«На підставі Закону України «Про прикордонний контроль» в нашу країну його не пропустили. Сьогодні вранці, 23 січня, росіянин вилетів із «Борисполя» у Німеччину», – йдеться у повідомленні.

Водночас ще двоє російських політиків намагалися потрапити до України через прикордонний контроль у пункті пропуску аеропорту «Київ (Жуляни)». Того ж дня вони прилетіли рейсом з Мінська.

Один з двох росіян також виявився представником «Единой России», а інший – компартії Росії. Але ці візитери спробували пояснити мету: обидва заявили, що нібито прибули до Києва для участі у конференції, але не пояснили якої саме. Прикордонники посадили їх в літак і повернули додому зворотним рейсом.

Як пише «Обозреватель» з посиланням на власні джерела у Держприкордонслужбі, всі троє політиків – регіонального значення.

«В Бориспіль прилетів Ян Лузін, колишній глава адміністрації Пскова. Заявив, що мета поїздки – туристична. Двоє інших, Валентин Малєтін і Юрій Гольман сказали, що прилетіли на якусь конференцію», – йдеться у повідомленні.