Колишній голова Державного бюро розслідувань Роман Труба подав позов до Верховного Суду України проти президента Володимира Зеленського. Він хоче, щоб судовим рішення було дано оцінку діям глави держави, вимагає визнати незаконним указ президента України про дострокове припинення повноважень директора ДБР і поновитися на посаді.

Про це ексчиновник повідомив у своєму телеграм-каналі.

Він переконує, що це все політика і саме через неї його звільнили з посади очільника ДБР.

«Зняття з посади було політичним рішенням, яке з’явилося внаслідок реалізації сценаріїв різних груп. Оцінити його ефективність можна буде з плином часу. Проте має бути правове рішення», – наголосив він.

Також він вказує, що робота у ДБР стала вершиною його професійної кар’єри і вимагає аби суд дав правову оцінку достроковому припиненню його повноважень на посаді директора ДБР. І планує поновитися.

Розглядатиме позов Труби проти Зеленського буде Касаційний адміністративний суд.

Нагадаємо. 3 грудня Верховна Рада проголосувала за закон про перезапуск Державного бюро розслідувань, таким чином достроково припинив повноваження директора відомства та його заступників.

27 грудня Президент України Володимир Зеленський підписав указ про звільнення Романа Труби з посади директора Державного бюро розслідувань.

27 грудня замість Труби Зеленський призначив нардепку від «Слуги народу» Ірину Венедіктову.