У Кремлі стверджують, що «нормандський формат» відчуває складнощі й, строків зустрічі лідерів «нормандської четвірки» немає і не може бути.

Як повідомляє УНІАН, про це журналістам у Москві розповів прес-секретар президента Російської Федерації Дмитро Пєсков.

У відповідь на запитання кореспондента УНІАН щодо переговорів у «нормандському форматі» Пєсков сказав, що наразі «нормандський формат» перебуває у важкому становищі. Свого часу він погодив комплекс домовленостей, а зараз одна зі сторін-учасниць припускає відходження від цього комплексу угод, ускладнюючи таким чином підготовку до наступного саміту.

«Відповідно, в ситуації, коли одна зі сторін заявляє про якісь нові підходи, «нормандський формат», скажімо так, відчуває певні труднощі з тим, щоб належним чином підготувати такий саміт, і це затягує настільки цінний час» ― підкреслив прес-секретар Путіна.

Також Пєсков зазначив, що строки проведення зустрічі на рівні лідерів країн не визначені.

«Зараз ніяких конкретно визначених термінів немає і бути не може, тому що ви теж знаєте позицію президента Путіна: спочатку підготовка, потім саміт. Зараз підготовка вестися не може, тому що постійно змінюється запитна позиція однієї зі сторін», – наголосив він.

Нагадаємо. Путін у телефонній розмові з Меркель та Макроном вказував на те, що для зустрічі у «нормандському форматі» Україна повинна виконати декілька умов. Зокрема він наголошував на обов’язковому відведенні українських військ та урегулюванні «особливого статусу» для Донбасу на законодавчому рівні.