Прокуратура АР Крим та міста Севастополя повідомила про підозру окупаційному «військовому комісару міста Феодосія та Кіровського району Республіки Крим» у порушенні законів та звичаїв війни, що полягають у примушуванні жителів окупованого Криму служити в збройних силах держави – агресора.

Про це повідомляє прес-служба Прокуратури АР Крим та міста Севастополя.

У ході розслідування встановлено, що громадянин України, який до окупації півострова обіймав посаду начальника полігонної служби Повітряних сил Збройних сил України, у 2014 році зрадив присязі на вірність народу України та перейшов на військову службу до окупаційної армії Росії. Обіймав посаду «старшого помічника військового комісара міста Феодосія та Кіровського району Республіки Крим», а у 2020 році був призначений на посаду «військового комісара міста Феодосія та Кіровського району Республіки Крим».

На вказаній посаді «військовий комісар» проводив неправомірні примусові призовні компанії мешканців Криму до лав збройних сил держави-окупанта. Всього підозрюваний безпосередньо сприяв проведенню 6 незаконних призовних компаній кримчан у відповідних районах. Вказані дії є порушенням заборони державі-окупанту примушувати цивільне населення служити в її збройних силах, передбаченої статтею 51 IV Женевської Конвенції про захист цивільного населення під час війни 1949 року.