Вранці 12 травня в анексованому Росією Криму перестав функціонувати портал державних послуг Росії. При спробі зайти на сайт з’являється білий екран з написом «service unavailable». Така ситуація вчора була в Росії і було визнано, що сайт не витримав навантаження через обіцянку, яку дав президент РФ Володимир Путін.

Про сьогоднішні збої повідомляє кореспондент Крим.Реалії

У повідомленні йдеться, що при спробах зайти на державний сайт можна побачити лише білий екран з написом «service unavailable» або повідомлення про те, що послуги і сервіси порталу можуть бути недоступними.

Читайте також: «Страждаємо, скоро все буде добре»: в Росії обвалили сайт держпослуг після обіцяних президентом виплат

Кримчани дуже активно обговорюють цю ситуацію в соціальних мережах. І, як і з учорашньою аналогічною ситуацією в Росії, пов’язують з тим, що саме через портал держпослуг необхідно подавати заяви на надання одноразової допомоги сім’ям з дітьми в розмірі 10 тисяч рублів, про яку 11 травня повідомив російський президент Володимир Путін.

Під час засідання оперативного штабу з протидії COVID-19 підконтрольна Росії віцепрем’єрка Криму Олена Романовська підтвердила інформацію про труднощі з роботою цього сайту. І пообіцяла нікого не залишити без коштів.

«Знаю, що вчора важко було і з порталом держпослуг, відбувалася масова реєстрація населення. Але, заяву на виплату можна подати до 1 жовтня поточного року, тобто ніхто не залишиться без коштів, навіть якщо сьогодні ви не подасте цю заяву», – пояснила Романовська.

Напередодні Володимир Путін заявив, що громадяни можуть отримати одноразову допомогу на дітей, і для цього потрібно подати заяву через портал державних послуг.