Світовий банк висловив підтримку земельній реформі в Україні і наголосив, що це стане корисним для фермерів.

Про це йдеться у повідомленні СБ.

«Світовий банк висловлює цілковиту підтримку запланованому керівництвом України відкриттю ринку сільськогосподарських земель. Земельна реформа потрібна для того, щоб українські фермери могли купувати і продавати землю сільськогосподарського призначення, щоб вони мали доступ до кредитів, мали можливість інвестувати та диверсифікувати джерела своїх доходів, а власники землі могли отримати належний їм прибуток за свій найцінніший актив», – йдеться у повідомленні.

Відзначається, що це піде на користь як всім фермерам – малим, середнім і великим, так і землевласникам.

Нагадаємо. Кабмін пропонує Раді зняти мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення з 1 жовтня 2020 року. При цьому іноземцям не продаватимуть землі України щонайменше 4 роки, за словами Андрія Богдана.

Тим часом 81% респондентів, опитаних соціологічною групою «Рейтинг», проти продажу земель сільськогосподарського призначення іноземцям.

Керуючий директор ЄБРР Маттео Патроні, а також представник ЄІБ Жан-Жак Сулакру та інші закликали не поспішати «подумати і зробити все поступово і правильно». Потрібно взяти паузу у впровадження земельної реформи, тому що помилки, допущені в цій сфері, можуть стати незворотними. А головне – захист малого фермерства в Україні.