Колишнього посадовця було засуджено до 12 років ув’язнення, однак у вересні цього року райсуд Житомира незаконно звільнив від відбування покарання колишнього депутата Верховної Ради АРК Василя Ганиша.

Про це повідомило джерело у прокуратурі АР Крим кореспонденту УНІАН.

Зазначається, що й у відомстві про такий випадок дізналися випадково. Як з’ясувалось, у вересні 2020 року Богунський райсуд Житомира звільнив від відбування покарання Ганиша, який був депутатом Верховної Ради Криму станом на 2014 рік. У 2018 році експосадовця було засуджено до 12 років позбавлення волі за державну зраду, оскільки він під час голосування у кримському парламенті сприяв анексії Росією Криму.

Проте зараз виявилося, що Богунський райсуд Житомира на підставі довідки від лікаря з районної лікарні у вересні поточного року звільнив Ганиша від відбування покарання нібито за станом здоров’я.

У відомстві дізналися про це рішення суду через те, що до Дніпровського районного суду, який виніс вирок Ганишу, надійшла інформація з житомирського суду щодо звільнення Ганиша від відбування покарання. Тільки тоді про ухвалу дізналися у прокуратурі Криму.

Джерело повідомило, що суд виніс незаконне рішення, оскільки приймати рішення щодо того, чи може засуджена особа бути звільненою від відбування покарання, може лише спеціальна комісія у складі лікарів, як це регламентує Кримінальний виконавчий кодекс, а не лікар районної лікарні.

Наразі прокуратура Житомирської області подала апеляційну скаргу до Житомирського апеляційного суду на рішення суду першої інстанції щодо звільнення Ганиша.