За клопотанням Прокуратури Донецької області суд обрав запобіжний захід чоловіку, якому висунули підозру в участі у збройному угрупованні «ДНР» і бойових діях проти Збройних сил України. Але він може вийти під заставу.

Про це 21 квітня повідомляє пресслужба Прокуратури Донецької області.  

У повідомленні йдеться, що суд заарештував підозрюваного на 60 діб з можливістю звільнення під заставу на суму 210 200 гривень.

Звинувачений проходить за статтею про участь у терористичній організації, тож у разі, якщо буде доведена його вина, така кваліфікація передбачає від 8 до 15 років ув’язнення з можливістю конфіскації майна.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що упродовж жовтня 2014 року – червня 2015 року мешканець міста Донецька, перебуваючи на посаді стрільця у складі одного із батальйонів армійського корпусу так званого Міністерства оборони терористичної організації «ДНР», що контролюється Збройними силами Російської Федерації, виконував бойові задачі на території населених пунктів, зокрема в районі Вуглегірська, Дебальцевого та Пісків», – повідомляє прокуратура.

Вказується, що чоловіка затримали співробітники СБУ в Одесі. Досудове розслідування щодо нього триває.

Водночас, «Радіо Свобода» нагадує, що у червні 2019 року Конституційний суд України визнав норму Кримінально-процесуального кодексу про обрання запобіжного заходу підозрюваним у державній зраді чи терористичних діях лише у вигляді тримання під вартою такою, що не відповідає Основному закону. Тож тепер суди можуть самі визначати обсяги застави для підозрюваних в участі у терористичних організаціях.

Нагадаємо. 17 квітня Служба безпеки України повідомила про затримання в Одесі ексбойовика НЗФ підконтрольного Росії угруповання «ДНР», який брав участь у бойових діях проти української армії в районі Вуглегірська, Дебальцевого, Песків, Спартака, Логвінового, Донецького аеропорту.