Сьогодні, 10 січня, музиканта та ветерана АТО Андрія Антоненка залишили під вартою до 8 лютого під час засідання у Київському апеляційному суді. Він проходить у справі вбивства журналіста Павла Шеремета у якості підозрюваного.

Суд відхилив апеляцію захисту було і ухвалив відповідне рішення.

Сьогоднішнє засідання відбувалося на вулиці Солом’янська, 2а, куди ще до його початку було стягнуто багато правоохоронців.

Під час засідання адвокат Антоненка кілька разів заявляв про велику вірогідність того, що докази є фейковими. Він також підкреслив факт, що у одній з експертиз було встановлено зріст підозрюваного, якого можна побачити на відео з камер спостереження. І зріст людини з відео у порівнянні з ростом Андрія Антоненка не відповідає вказаній цифрі. При цьому він додав, що підзахисний не кульгає.

У той же час прокурор заявив протилежне бачення та пригадав про зв’язки музиканта з ще однією підозрюваною Юлією Кузьменко. Згадав він і міну, знайдену у його квартирі, та принти на одязі чоловіка (варто зазначити, що на цей час вже було доказано, що міна – муляж, – ред.).

Антоненко, якого вчергове залишають під арештом, знову озвучив версію про те, що його затримання – це «справа рук Кремля та ФСБ РФ». І додав, що останнім часом почав хвилюватися про безпеку своїх рідних.

Багато людей пропонували взяти на покури Андрія Антоненка, але суд відхилив апеляцію та залишив чоловіка під вартою до 8 лютого.

У залі суду рішення зустріли криками «Ганьба!».

Нагадаємо. Сьогодні, 10 січня, судді апеляційного суду Києва зробили заяву про втручання у правосуддя адвоката Юлії Кузьменко, якій висувають підозру у вбивстві журналіста Павла Шеремета.

12 грудня правоохоронці прийшли з обшуком до музиканта Riffmaster Андрія Антоненко, якого підозрюють у вбивстві журналіста Павла Шеремета.

Ветеран бойових дій і музикант Андрій Антоненко (Riffmaster), якого підозрюють в організації вбивства журналіста Павла Шеремета, подав позов до Печерського суду на президента Володимира Зеленського, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, генпрокурора Руслана Рябошапку та заступника глави Національної поліції Євгена Коваля.

Тимчасово повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор після брифінгу за участю Авакова та Зеленського заявив, що: «Він (Аваков – ред.) не повідомив нам про свої висновки, але він сказав, що попереду «багато роботи». Тому я справді не думаю, що і він сам переконаний».

Майже по всій Україні пройшли акції на підтримку Андрія Антоненка та за справедливе правосуддя. Відомі люди, активісти, волонтери та громадяни України збиралися у різних містах країни з плакатами на підтримку та словами про фейкові суди та знищення ветеранського та волонтерського рухів в Україні новою владою.