У Слов’янському міськрайонному суді продовжується розгляд справи Віктора Воропаєва, заступника міського голови. Він обвинувачується у посяганні на територіальну цілісність України та сприянні у створенні терористичної організації. Справа пов’язана з подіями весни 2014 року, а саме – з тими, що сталися 28 квітня того року на сесії міської ради.

На цьому засіданні Віктор Воропаєв головував, тому що чинний на той момент секретар міської ради Олександр Самсонов саме 28 квітня був на лікарняному.

Тоді депутати міської ради проголосували за призначення на посаду В’ячеслава Пономарьова, прийняли рішення про проведення так званого референдуму та легалізували військові підрозділи окупантів і колаборантів через створення «народної дружини».

На судове засідання не прибула адвокат Юлія Семенчук, тому розгляд доказів по справі не відбувся. Воропаєву у черговий раз продовжили міру запобіжного заходу – особисті зобов’язання. Наразі Віктор Воропаєв продовжує працювати у міській раді

На судовому засіданні, яке відбулося 23 липня, прокурор озвучував висновки лінгвістично-семантичної експертизи стенограми сесії, де приймалися протиправні рішення. 

На сьогодні немає результатів експертизи, яка б підтверджувала, що на аудіозапису сесії є голос Воропаєва. На цьому увесь час наголошувала сторона захисту. Сам аудіозапис на суді поки не слухався, але прокурором була озвучена стенограма запису.

Про це йшлося у матеріалі: «Суд по справі Віктора Воропаєва: прокурор озвучив докази того, як у Слов’янську здавали Україну»

Сьогодні прокурор Артур Колмаков повідомив, що результати цієї експертизи будуть готові наприкінці вересня. Наступне засідання відбудеться у жовтні.