12 червня Шевченківський суд міста Києва обрав запобіжний захід активісту Сергію Стернненку у вигляді цілодобового домашнього арешту. Він заявляє, що ці умови неможливо виконати. Під будівлею суду велика кількість активістів скандують: «Зелю геть», «Революція».

Про це повідомив сам активіст в Телеграм-каналі.

«Цілодобовий домашній арешт. 60 діб», – написав він.

Пізніше Стерненко додав, що цей захід неможливо виконати і додав документ.

«Цілодобовий домашній арешт… АЛЕ за адресою прописки — у ВІЙСЬКОВІЙ ЧАСТИНІ, куди мене навіть не пустять. Хоча вони знають що я мешкаю в Києві! Цю ухвалу НЕМОЖЛИВО виконати. Потім прокурори будуть казати що я не виконую умови домашнього арешту та проситимуть вже тримання під вартою», – написав він.

Велика кількість людей, які зібралися під будівлею суду, скандували: «Зелю геть!», «Чорт Аваков», «Революція!», «Випускай!», «Ні поліцейській державі», «Заї**али» тощо.

Після того, як Стерненко вийшов із зали суду, він виступив перед активістами і пояснив, що захід був обраний ще до судового рішення і виконати його неможливо, тому що вказана адреса – військова частина. Він не може бути там протягом 60 днів. Але й не може там не бути, тому що у цьому разі він порушить рішення суду і йому «пришиють» ще одну статтю.

Наразі він попросив людей не розходитися і спільно з адвокатами вирушив знов до суду, що поставити крапки у питанні обрання заходу та вказаної адреси.

«Це дурдом. З суду виганяють, а їхати нема куди. Домашній арешт у військовій частині я відбувати не можу», – написав він у телеграм-каналі.

Протестуючі дали 10 хвилин судді переписати вирішенні про місце домашнього арешту Стерненка, потім обіцяють зайти в суд.

Силовики тримають оборону по периметру. Вхід заблокований.

Після того, як час вийшов, ніхто до них не вийшов. Прокурора та суддю не знайшли.

«Я не знаю, що робити і як виконувати це рішення. Куди мені йти, згідно цього рішення. Пояснень давати нікому, бо всі втекли: суддя та прокурор. Я вирішив спитати у тієї особи, яка точно знає, як це виконувати. Їдемо до Генерального прокурора Ірини Венедиктової».

На своїй сторінці у Facebook активіст написав, що «голова Шевченківського суду пообіцяв перегляд судового рішення, оскільки сьогоднішню ухвалу неможливо виконати».

«Він особисто прибув в суд та пообіцяв це під відеозапис. Завтра дам знати на коли саме призначать засідання», – уточнив Стерненко.