Несподівану ініціативу озвучив заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко під час інтерв’ю агенції “Інтерфакс-Україна”. Він розповів про плани створити всесвітній український російськомовний канал, мовлення якого буде поширене за межі країни. Так бачать посилення державних позицій України в інформаційній війні в Офісі президента.

За його словами, такий канал може стати потужним інструментом “боротьби за уми” українців, що залишилися на окупованих Росією територіях Донбасу та в анексованому Криму. Також ініціатори цього проєкту розраховують, що він зможе у позитивному ключі представити Україну громадянам РФ.

“У нас розроблений варіант запуску українського російськомовного каналу, яким ми зможемо покривати російськомовне населення у всьому світі”, – повідомив Кирило Тимошенко.

Він також додав, що команда президента Зеленського планує зробити канал державним. Одночасно ведуться перемовини з приватними телевізійними каналами про передачу прав на використання їхнього найбільш привабливого та якісного контенту. Про які саме канали йдеться, поки що інформація відсутня.

Нагадаємо: це перегукується з попередніми припущеннями керівника Офісу президента Андрія Богдана про можливість надання російській мові статусу регіональної в Луганській і Донецькій областях, при умові повернення окупованих територій до складу України.

Також стало відомо, що канцлерка Німеччини Ангела Меркель дивилася нарізку з серіалу “Слуга народу”, щоб зрозуміти динаміку рейтингу Володимира Зеленського. Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів міністр закордонних справ Павло Клімкін. Він додав, що деякі з європейських міністрів закордонних справ також цікавились серіалом, але назвати імена відмовився через небажання порушувати конфіденційність.